Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Τουλούζη, η easyJet παρέλαβε το 200 αεροσκάφος της και έγινε έτσι η νεότερη αεροπορική εταιρία, της οποίας ο στόλος αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό παγκοσμίως.  Στην εκδήλωση παρέστησαν η κ. Carolyn McCall, CEO της easyJet, ο κ. Jean-Paul Ebanga, Πρόεδρος και CEO της CFM International και ο κ. Tom Enders, Πρόεδρος και CEO της Airbus.

Για να γιορτάσουν το γεγονός, η easyJet και η Airbus έβαψαν όλο το αεροπλάνο (Α320) πορτοκαλί, που είναι και το χαρακτηριστικό χρώμα της easyJet. Η παρθενική πτήση του νέου αεροσκάφους πραγματοποιήθηκε με επιβάτες από την Τουλούζη προς το Παρίσι και από εκεί στο Λονδίνο, με αριθμό πτήσης EZY200.

«Η φιλοδοξία μας είναι να γίνουμε η 1η αεροπορική εταιρία που προτιμούν οι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες. Είμαστε ήδη η μεγαλύτερη αερογραμμή της Βρετανίας, καθώς μεταφέρουμε περισσότερους επιβάτες από όσους όλες οι υπόλοιπες μαζί. «Στόχος μας είναι να κάνουμε την Ευρώπη «πορτοκαλί» και το ειδικό χρώμα στο επετειακό 200 αεροσκάφος αντιπροσωπεύει αυτή μας τη φιλοδοξία!» δήλωσε η κ. Carolyn McCall, CEO της easyJet.

«Η τεράστια επιτυχία της easyJet να εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους αερομεταφορείς της Ευρώπης και σε έναν από τους κορυφαίους πελάτες της οικογενείας αεροσκαφών A320 της Airbus σε οκτώ μόλις χρόνια, είναι πρωτοφανής και εντυπωσιακή. Συγχαίρουμε την easyJet και ευχαριστούμε τη διοίκηση για την αφοσίωση και τη στήριξη που έχουν δείξει στην Airbus και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την εξαιρετική συνεργασία μας στο μέλλον» δήλωσε ο κ. Tom Enders.

Η easyJet ήδη διαθέτει το μεγαλύτερο στόλο A319 παγκοσμίως, με περισσότερα από 166 αεροσκάφη σε χρήση σήμερα. Με τα A320 τα οποία προστέθηκαν προσφάτως στο στόλο, η αεροπορική εταιρία έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο πελάτη της σειράς αεροσκαφών A320 στην Ευρώπη. Η easyJet παρέλαβε το πρώτο της αεροσκάφος τύπου Airbus A319 τον Σεπτέμβριο του 2003 και έκτοτε, η Airbus της παραδίδει κατά μέσο όρο ένα αεροσκάφος κάθε 14 ημέρες -τα τελευταία οχτώ χρόνια.

Advertisements